Skip to main content

5 om monté: Hvor mye trening kreves det for å bli en av landets beste montéryttere?

FAST SPALTE: 5 om monté

I forslaget til revidert løps- og lisensreglement for travsporten i 2012 er det lagt til krav til montéryttere og å gjennomføre og bestå fastlagte krav til fysiske tester både for å få og for å beholde montélisensen.
Blant de fleste i miljøet er dette et velkomment grep for å bedre sikkerheten til både ryttere og hester i banen, men også for å få en bedre spillsikkerhet ved at spillerne da kan være sikre på at rytterene er godt nok trent for den fysiske delen av det å ri et løp.

Vi har spurt et knippe av norges fremste montéryttere hvor mye tid de legger ned i trening for å bli bedre ryttere.
 Les mer

5 om monté: Hvem blir årets Norgesmester ?

FAST SPALTE: 5 om monté

Kampen om den gjeve tittelen "Norgesmester 2011" skal avgjøres på Drammen Travbane fredag 17 og lørdag 18 juni.

12 av landets beste ryttere skal i aksjon i 5 løp, 4 varmblodsløp på fredagen og 1 avsluttende kaldblodsløp under V75 kjøringen på lørdag.Les mer

5 om monté: Hva er den største utfordringen montésporten i Norge har?

FAST SPALTE: 5 om monté

Travritt/monté har rundet 10 år som en del av travsporten i Norge, fra den spede begynnelse med oppvisningsløp i 2000 og 2001 til en stadig voksende gren med sterke prestasjoner både blant de fire- og to-beinte utøverne.
Det er en økning i både antall ryttere og kvalifiserte hester for monté for hvert år, og de siste årene har også antall løp økt betraktelig. Men hvordan skal montésporten utvikle seg videre ? Vi har spurt 5 personer om hva de mener er den største utfordringa for montésporten fremover.Les mer

5 om monté: Bør det innføres en fysisk test av montéryttere for å få/beholde lisensen ?

FAST SPALTE: 5 om monté

For sesongen 2010 ble det iverksatt nye regler for å få amatørlisens på Øvrevoll Galoppbane, da Øvrevoll og NoARK (Norsk Amatørrytterklubb) ønsket å få en tryggere ramme rundt amatørløpene.
Blant disse reglene ble det innført krav om at amatørrytterene måtte bestå en fysisk test; løpe 3000m på under 15 minutter, samt bestå en teknisk test på treningshesten til NoARK. I tilegg måtte ryttere som hadde ridd mindre enn 15 løp ri opp i et prøveløp og gjennomgå rutiner ved innveiing før og etter løp.
Det rapporteres fra NoARK at både de og Øvrevoll er meget godt fornøyd med de nye reglene, og at dette har vært veldig positivt for amatørsporten.

For montésporten, som foreløbig er kun for amatørryttere stilles det i dag ingen krav til rytterens styrke og kondisjon, og ingen krav til tekniske montérideferdigheter - bør dette endres på ?Les mer

5 om monté: Hva fikk du ut av kurset med Peter Jarvén?

FAST SPALTE: 5 om monté

I forbindelse med årets NM for montéryttere avholdt Drammen Travbane et montékurs med Peter Jarvén, en av Sveriges mest fremgangsrike montéryttere på torsdag og fredag. 10 ryttere hadde med egne hester og ble undervist i banen, mens de øvrige var tilskuere. Etter undervisning i banen var det gjennomgang av videoopptak  fra dagen og anledning til å stille spørsmål til Peter Jarvén.Les mer

5 om monté: Hvem vinner NM ?

FAST SPALTE: 5 om monté

NM for montéryttere går av stablen på Drammen førstkommende helg, med 4 løp på fredag og 1 løp på lørdag.

12 ryttere skal i aksjon, med tittelforsvarer Johanne Ulrica Øveraasen i spiss og vi har spurt 5 personer hvem de trur krones som Norges Mester i monté 2010 på lørdag.

Les mer