Skip to main content

Gigant Trout - månedens montéhest oktober 2011

Gigant Trout

Gigant Trout har vist flotte takter under sal, på seks starter har ikke hesten vært dårligere enn nummer to. I oktober vant han hele tre løp; to i monté og én foran sulky. Dette imponerte, og gjorde at vallaken ble kåret til månedens montéhest for oktober.


7 års vallak
e. Gator Trout (US) u. Bon's Pocahontas e. Bon Vivant (US)
Montékarriere pr. 23.11.11:
6 starter: 2 - 4 - 0 - 0
Grunnlag: 222.000,-
Rekorder: (7) 16,8K - (6) 16,0aK
Montérekorder: (7) 16,8K

Eiere: Hilde Slettås og Mona Buhagen
Trener: Mona Buhagen
Oppdretter: Nils Ivar Lund
Rytter: Ragnhild Bjørnbeth

Gigant Trout vant kåringen i oktober med 48 % av stemmene. Slått var gode hester som Moe Odin og Sense Of Beauty. Juryen begrunnet nominasjonen med følgende utsagn: Gigant Trout hentet også hjem to seirer – begge på hjemmebanen Leangen, Først vant han overlegent 9/10, deretter tok han en knepen seier 31/10 etter dødens siste 500. Innridd: 28 000 kroner.

Les om kåringen, og juryens begrunnelser for nomineringen i artikkelen: Stem på månedens montéhest for oktober 2011.
Se graf over avstemningsresultatene.

Lelll Les LGigant Trout innledet sin løpskarriere på Leangen som treåring. Sin første sesong i banen resulterte i en seier og en andreplass på to starter og 18.000 kroner innkjørt. Som fireåring gjorde vallaken det svært bra, og på syv starter tok han hele fire førsteplasser og en andreplass, og satte ny rekord  da han travet 16,5. Men deretter stoppet det litt opp, og det skulle vise seg å bli to år med seierstørke for Gator Trout-sønnen.

I mai 2011 ble Gigant Trout sendt ut i montéprøveløp. Det ble gjennomført på fint vis, og tiden ble 18,6. En knapp måned senere var det også klart for debut, som resulterte i sølv, kun slått av gode Dream Turbo. Også de to neste montéløpene endte i andreplasser, først bak Mighty News, og deretter satte Dream Turbo nok en stopper for at Gigant Trout kunne klatre helt til topps.

I begynnelsen av oktober viste Gigant Trout flott form da han vant et sulkyløp for Ragnhild Bjørnbeth. En uke seinere satte 30-åringen seg opp i salen, og dermed kunne vallaken ta sin aller første seier under sal. Bjørnbeth mener Gigant Trouts sterke sider er at han er rask fra start, travsikker og lettplassert, men legger også til at han ikke lenger tåler å gjøre så mye selv. Han har blitt litt lur, forteller hun, men jeg tror han er blitt såpass god i monté fordi han har en kropp og teknikk som passer veldig bra for monté, og dessuten er han svært travsikker.

Helt i slutten av oktober tok Gigant Trout nok en travrittseier. Etter en reise i andre utvendig og deretter dødens, koblet han grepet på Money Lou kort før mål. Samtidig satte 7-åringen ny personlig volterekord.

I etterkant har det blitt enda en andreplass, der Money Lou fikk revansje.

(Foto: Silje D. Theodorsen)