Skip to main content

Malcyon Magic - månedens montéhest september 2011

Malcyon Magic, E. Høitomt i sulkyen /Foto: Øyvind A. Brusletten

Malcyon Magic har kun startet tre ganger under sal, men til gjengjeld har hun vunnet alle. Og det i løpet av kun én måned! Og som om ikke det var nok, presterte hun å ta en sulkyseier innimellom montéseierene. Dette førte til at hoppa tok seg av to "månedens hest"-konkurranser i september, først i Trav- og galoppnytt, og nå her på travritt.no.

6 års hoppe
e. Kadabra (US) u. Malcyon (US) e. Malabar Man (US)
Montékarriere pr. 19.10.11: 
3 starter: 3 - 0 - 0 - 0
Grunnlag:  564.000 kr
Rekorder: (6) 15,2M - (6) 13,4aK
Montérekord: (6) 17,8M - (6) 13,4aK

Eiere: Øystein Serkland (leieavtale)
Trener: Stian Hovstø
Oppdretter: USA
Rytter: Elsie Hafskjold

Malcyon Magic vant kåringen i september med hele 68 % av stemmene. Hoppa ble nominert på grunnlag av følgende: Malcyon Magic hadde en strålende september. Først vant hun i montédebuten på Sørlandet 4/9, deretter slo hun til med ny seier på Jarlsberg bare fem dager senere. Hun toppet det hele ved å slå gode hester og vinne på 13.4a/1640 på Momarken 27/9. Innridd: 48 000 kroner.

Les mer om kåringen her: Stem på månedens montéhest for september 2011.
Se graf over avstemningsresultatene. 

Malcyon Magic innledet sin karriere som treåring i 2008, men skulle vise seg å være en "galopphest". De fire første startene resulterte i dg, 0g, brg og brg. Ikke før hun kom til Alexander Heisholt, løsnet det. I sin første start i fireårssesongen, den femte starten totalt, tok Malcyon Magic karrierens første seier, til tross for at galoppen heller ikke denne gangen uteble. Det ble ytterlig én seier til i regi Heisholt, men å slutte å galoppere ville hun ikke.

Høsten 2009 kom Malcyon Magic til Stian Hovstø, og da kom også gjennombruddet, helt på tampen av 4-årssesongen, da hun sluttet å feile, og i løpet av desember tok en andreplass og to seiere på tre starter, deriblant en V75-seier verdt 75 000 kroner. Denne bidro til en årsinntekt på 178 000 kroner.

Som 5-åring travet Malcyon Magic ti løp, vant to, senket rekorden fra 15,6 til 14,4 og tjente i overkant av 50 000 kroner. Det er likevel i år som 6-åring, at Kadabra-datteren har virkelig vist seg å blomstre opp. På 18 starter hittil, har hun vunnet 7 løp og tjent over 300 000 kroner. Av disse var to V75-løp, som til sammen bragte inn 175 000 kroner.

September var en fantastisk måned for den 6 år gamle hoppa. Etter å ha travet godkjent montéprøveløp på 19,2 alene på Jarlsberg i slutten av august, var det klart for montédebut. På Sørlandet 4. september vant Malcyon Magic sitt aller første travritt på 17,8 sammen med rytter Elsie Hafskjold. Allerede fem dager senere var ekvipasjen på farten igjen, og 15,4 holdt til en helenkel seier foran gode motstandere.

Midtveis i september ble hoppa sendt ut med sulky i et stayerløp under Bjerkes V75-omgang under klasseløpshelga. Fra tet kunne ingen røre Malcyon Magic, som vant Per Ulvens æresløp verdt 100 000 kroner. Den fantastiske måneden ble avrundet med nok en montéseier, denne gangen i et sprintløp på Momarken, hvor hesten samtidig senket rekorden sin til 13,4.

Fast makker, Elsie Hafskjold, er full av lovord om 6-åringen. - Malcyon Magic har vist seg å være en bunnsolid hest, som går alle distanser. Hun har både hurtighet og styrke, og har de siste to årene vært veldig travsikker. Hun tåler å gjøre mye selv, og virker å være uøm for posisjoner. Hittil har jeg ikke oppdaget noen svake sider ved henne, forteller rytteren, og legger til: - Hun har utviklet seg rekordfort under sal. Jeg red henne i et par hurtigarbeider før prøveløpet, da skjønte hun lite. Hun har fordel av tempo i løpene, og sånn sett drar hun fordel av det under sal, da montéløpene ofte blir ridd på en helt annen måte enn sulkyløpene.

Det blir spennende å se hvor langt Malcyon Magic kan nå, og en ting er hvertfall sikkert; den 6 år gamle hoppa kunne ikke innledet montékarrieren på bedre vis!