Skip to main content

UKens vinnere 16 - 22 januar 2012

4 nye montéløp ble ridd i uken som gikk, og det er de rutinerte rytterene som har begynt året best; Liv Pedersen tok to seiere, mens Johanne Ulrica Øveraasen og Elsie Hafskjold tok seg av de to siste.
 

Best og sterkest i søla (Leangen, 16 januar)
Alm Tindar ble påridd, galopperte og endte som distansert i sin siste start i midten av desember. Uhellet har tydeligvis ikke satt valakken tilbake for litt over en måned senere var det rett ut til seier på en meget sølete bane på Leangen sist mandag.

Alm Tindar kom best i gang fra lengste tillegget, tilbaketrukket dødens inn i første svingen. Koblet grepet ut av siste svingen, holdt unna til seier.
Eld Pål innledet rolig, midt i feltet. Gikk innvendig til ut av siste svingen, god avslutning til andre.
Kolnes Germa var godt i gang fra start, men galopperte inn mot første svingen. Tapte mye, og var niende hest ut mot oppløpssiden for første gang. Jobber seg fremover og er femte inn i siste svingen, stod løpet bra til tredje.

Juni Blixten startet året bra (Momarken, 17 januar)
I 2011 tok det 10 løp før den første seieren satt for Juni Blixten i september måned, i år kom seieren allerede på første forsøk.

Juni Blixten meget godt i gang fra lengste tilegget, tredje hest inn i første svingen. Pigg i rygg ned siste bortre, dødens 500 igjen. Koblet grepet lett ut mot oppløpet, og holdt en komfortabel ledelse inn til seier.
Atom Lynet rolig innledning sist i hovedfeltet som femte hest etter 500 meter. Avsluttet godt ute i sporene til andre.
Briskebyrappa med som fjerde på første runden, andre utvendig inn i siste svingen. Holdt farten sin til tredje.

1 av 1 mulige (Biri, 20 januar)
Debutanten Enjoy Valley N. viste at han mestret montégrenen på ypperlig vis ved å vinne montéløpet på en tung Biri bane fredag.

Enjoy Valley N. hengende i sporene fra start, dødens inn i første svingen til tet inn i andre svingen. Holder jevnt tempo i front og har en liten luke inn mot siste svingen. Holder farten hele veien inn og tar en lett seier.
Cole Yankee godt med fra start, til tet inn i første svingen, slipper etter 500 meter. Henger ikke helt med siste biten, men blir andre.
Diamond Hurricane andre utvendig inn i første svingen, dødens etter 500 meter. Forsøker et angrip ut av siste svingen, men klarer ikke aksellererer og ender som tredje.

Ranger Augustinu ble disket fra andreplassen etter å ha fått et smygløp innvendig og luke ut av siste svingen.

Den nye montédronningen ? (Bjerke, 21 januar)
Wictoria Laylock ble disket i sin siste montéstart på tampen av fjoråret, men var tilbake i full vigør, og klinket til med 14,3/1609 meter på en snødekt Bjerkebane lørdag.

Wictoria Laylock godt med fra start til dødens gjennom første svingen, presset på lederen etteren runde og overtok lett føringen. Rykket unna rundt siste svingen, full kontroll og lett seier.
Moon Dreamer rolig innledning sist i feltet på første runden, angriper mellom hester rundt siste svingen, avslutter styggfort og tar andre.
Sean Trot rygg leder gjennomførste svingen. Følger ikke ryggen sin på første runden, men får luke inn i siste svingen. Nærmer seg noe ned oppløpet, men må ta til takke med tredje.