Skip to main content

Ukens vinnere: 26. - 31. desember 2011

20110822_klosterskogen_tourDeParis_MG_7019.jpg

Tre montéløp ble gjennomført i årets aller siste uke. To løp skulle gjennomføres på Jarlsberg fredag, og et på Bjerke nyttårsaften. Liv Pedersen ledet landschampionatet før den siste uka, men Siv Emilie Løvvold hadde i teorien sjansen til å kapre tronen, med tre gjenstående løp og tre seiere bak Pedersen. Selv om Løvvold vant årets siste løp, hjalp det ikke da Pedersen vant ytterlig ett løp på Jarlsberg fredag.

Tour De Paris overrasket (Løp 2, Jarlsberg fredag 30. desember)
Tour De Paris (bildet) har ikke imponert i monté tidligere, med mye galopper og en tredjeplass som best på fire starter. På Jarlsberg fredag overbeviste imidlertidig hoppa ved å ta en sterk seier på 15,6 over full distanse sammen med Elsie Hafskjold.

Tour De Paris er fint med fra start fra sitt fjerdespor, og finner posisjonen andre utvendig bak favoritten Golden Stretch. Tour De Paris er noe stri underveis, Elsie Hafskjold setter inn angrepet i nest siste sving og kommer via tredjesporet. I siste sving er ekvipasjen framme hos tethesten, og kobler et sterkt grep inn på oppløpet, og avgjør lett.

O.M.X. Twenty får en snill reise i fjerde innvendig, og spurter flott for Lene Nilsen inn til andreplass, mens Onkel Halbak blir tredje etter å ha travet i lederryggen innledningsvis, deretter i dødens før han overtok teten i siste sving.

Quad Julry med nok en seier (Løp 5, Jarlsberg fredag 30. desember)
Quad Julry er en flink montéhest, som alltid er med i toppen når han går feilfritt. Etter to disk på rad, tok vallaken en ny seier, den tredje for året.

Quad Julry forsvarer innersporet og tar føringen. Første 500 meter åpnes på 12,5, mens første 1000 meter blir dempet til 16,7. Favoritten Ross Du Vernay får en dårlig start, og taper en 20-30 meter til feltet, men tar de igjen ved inngangen til andre sving. Runden fra mål setter denne fart via tredjesporet, og kommer fram på utsiden av Quad Julry. På siste bortre kryper Ross Du Vernay ned i lederryggen. Disse to har fått mange lengder ned til resten av feltet. Ross Du Vernay/Siv Emilie Løvvold prøver å utfordre inn på oppløpet, men Quad Julry svarer sikkert, og vinner greit for Liv Pedersen.

Tinka og Henriette Bye får et snilt løp i tredje innvendig, og svarer med å ta tredjeplassen et godt stykke bak de to fremste.

Favoritt- og debutseier for Egestø Gutten (Bjerke lørdag 31. desember)
Egestø Gutten gjennomførte montéprøveløp sommeren 2010, men har ikke kommet ut i løp før nå. Sammen med Siv Emilie Løvvold seiret han i årets aller siste montéløp.

Egestø Gutten får en fin start, og tar teten inn i den første svingen. Første 500 meter åpnes etter, og første 1000 meter etter 28,3. Inn i siste sving prøver Siv Emilie Løvvold å rykke unna og får noen lengder ned til de øvrige. Ekvipasjen tar en enkel seier.

Trym innleder i dødens, men kryper ned i tredje innvendig runden fra mål. Inn på oppløpet spurter hesten flott for Lene Vehusheia Rørvik, og blir annen.

Kling Jens og Madelen Berdalen får et perfekt løp i rygg på Egestø Gutten, og holder farten fint inn til tredjeplass.

Arkivfoto: Tour De Paris, her med Mette Nyløkken